ŽUPA GAREVAC PROSLAVILA SVOJ PATRON

1615

Kako javlja katolička tiskovna agencija KTA župa Garevac proslavila je svoj patron, Mariju Majku Crkve, na duhovski ponedjeljak, 10. lipnja, a misno slavlje predvodio je župnik iz Koliba i Bos. Broda vlč. Anton Čutura, u koncelebraciji s 15-ak svećenika u nazočnosti oko 130 vjernika.

Na početku misnog slavlja sve nazočne pozdravio župnik vlč. Anto Stjepanović, a posebice koncelebrante među kojima i dekana Doborskog dekanata preč. Jakova Filipovića.

Propovjednik je u svojoj homiliji naglasio četiri osobine BDM. “Blažena Djevica vrši u potpunosti volju Božju u čemu je veliki izazov svijetu i osobi vjerniku koji je želi nasljedovati. Napunjena Duhom Svetim poleti u Gorje rođakinji Elizabeti. Drugi vid je Marija pod Križem kad je Isus daje za majku nama. Treći vid Marija moli s apostolima do silaska Duha Svetoga u dvorani Posljednje večere, koji apostole i nas obdaruje darovima i četvrti vid je Marija uznesena na nebo u čemu je putokaz svima nama ako je želimo nasljedovati da nas dovede do Isusa“, kazao je propovjednik i dodao da je Isus izvor svih milosti, a Marija je “vodovod” kojim nam te milosti dolaze, ali “vodovod”, koji je sa izvorom najuže povezan.

Pjevanje su animirali vjernici župe Garevac, a nažalost na misi proslave patrona bilo je osjetno manje vjernika nego prethodnih godina.