Biskup Antonio Napolioni

918

Moja prva misao nakon oporavka od zaraze bila je zahvalnost

“Djelatnici su me zamolili da molim za njih. Nastavit ću moliti za njih i s njima. Najsnažnije oružje je ostati duhovno lucidan, povjeriti se Gospodinu koji je otac i u takvim situacijama”, rekao je biskup Cremona, koji se nedavno oporavio od zaraze koronavirusom.

“Jučer sam se vratio kući nakon deset dana provedenih u bolnici u Cremoni zbog upale pluća čiji je uzrok bio COVID-19. Moja prva misao bila je neizmjerna zahvalnost liječnicima, medicinskim sestrama i cijelom osoblju odjela za plućne bolesti, kojeg predvodi dr. Giancarlo Bosio. Dajemo podršku njima, i svima koji rade iznad svojih snaga, molitvom, solidarnošću i pažljivim poštivanjem protokola koje ovaj vrlo osjetljiv trenutak zahtjeva”, riječi su to koje je 26. ožujka na svom Facebook profilu napisao biskup Cremona, Antonio Napolioni koji se nedavno oporavio od zaraze koronavirusom.

Talijanski prelat se nakon što je osjetio naznake bolesti javio lokalnoj bolnici u kojoj su nekoliko dana kasnije utvrdili da ima upalu pluća uzrokovanu koronavirusom. U svom se obraćanju javnosti putem društvenih mreža biskup zahvalio i svima onima koji su molili za njega i slali mu podrške ohrabrenja dok je ležao u bolnici.

“Zahvalan sam na bezbrojnim glasovima iz Crkve u Cremoni, kao i onima iz lombardijskog i talijanskog episkopata, za mnoge odnose koje sam primio kao dar u ovim danima”, napisao je Napolioni izrazivši nadu da će skorašnja proslava Kristovog uskrsnuća “obnoviti nadu i vratiti nas na put.”

“Grlim vas virtualno”, zaključio je u svojoj poruci.

U razgovoru za crkveni list Avvenire, biskup je, kako prenosi Bitno.net., progovorio o tome kako se osjećao kada je otkrio simptome COVID-19. “Nekoliko dana prije bio sam u pastoralnom posjetu, u kontaktu s ljudima. Već sam tada osjećao simptome. Otežano sam disao. Srećom, dijagnoza je bila jako brza što je omogućilo da se situacija promijeni u nekoliko dana.”

Napolioni se prisjetio kako je boraveći u bolnici osjetio veliki dar privrženosti. “Djelatnici su me zamolili da molim za njih. Nastavit ću moliti za njih i s njima. Najsnažnije oružje je ostati duhovno lucidan, povjeriti se Gospodinu koji je otac i u takvim situacijama.”

Komentirajući pandemiju koja vlada svijetom, biskup Cremona kaže kako moramo imati na umu da unatoč svemu “nikada nismo spriječeni u tome da ljubimo, darujemo se, ili barem da podnesemo.”

Na kraju je pozvao sve da se s povjerenjem predaju u ruke onih koji brinu o njima te da ne gube nadu u oporavak. “Iako do njega ne dođe uvijek, nužno je održavati nadu”, zaključio je.

J.Vr., KT

nedjelja.ba