PREMINUO VLČ. PERO ILJKIĆ

2364

Vlč. Pero ILJKIĆ rođen je 1. listopada 1963. u Gradačcu od roditelja pok. Jakova Iljkića i Serafine rođ. Omazić koji su bili nastanjeni u župi Čardak u Bosanskoj Posavini. Nakon osnovnoga obrazovanja u Čardaku i gimnazije u Dubrovniku, teologiju je završio u Sarajevu gdje je 1989. zaređen za svećenika Vrhbosanske nadbiskupije. Vrijeme posljednjega rata proveo je na službi u Sarajevu, gdje je bio župnikom u Novom Gradu.

Uz ostale svećeničke službe, dugo godina je župnički predvodio vjerničku zajednicu u Lukavcu te je bio dekan Tuzlanskoga dekanata.

Bolest, a potom i smrt, ga je zadesila dok je obavljao službu župnika u Doboju.

Pok. Pero Iljkić, kojega su kolege i narod od milja zvali Kvisko, bio je svećenik vedroga duha, uvijek spreman nesebično svima pomoći te je njegova dobrota uvijek išla ispred njega u svako mjesto kamo je kanio doći ili bio poslan.

Ispraćaj tijela pokojnog svećenika Pere bit će u 9:00 h u utorak 10. rujna, u sjemenišnoj crkvi Sv. Ćirila i Metoda u Sarajevu, a misa zadušnica istoga dana u 15:00h u crkvi u Čardaku nakon koje je ukop na mjesnom groblju. (kta)

Pokoj vječni daruj mu, Gospodine!