Rastopljena krunica iz Nagasakija otkriva nevjerojatnu priču

755

Krunica je pronađena u pepelu kuće koju je pogodila atomska bomba čiji je epicentar bio samo 600 metara od kuće.

Samo tri dana nakon nuklearnog napada na Hiroshimu, Sjedinjene Američke Države bacile su još jednu nuklearnu bombu, ovoga puta u Nagasaki. Bilo je to 9. kolovoza 1945. godine.

U oba bombaška napada ubijeno je između 129.000 i 226.000 ljudi, od čega je barem polovina poginula do kraja prvoga dana.

Korisnik Twittera Charles White objavio je jezivu fotografiju rastopljene krunice u muzeju atomske bombe u Nagasakiju. Objasnio je da je Nagasaki bio središte misijske aktivnosti i dom mnogih ‘skrivenih kršćana.

– Rastopljena krunica viđena prošlog tjedna u Nagasakijevom muzeju atomske bombe. Nagasaki je bio središte misijske aktivnosti i dom mnogih “skrivenih kršćana” čije su se obitelji borile i održavale vjeru tijekom 250 godina pod progonom i zabranama – napisao je White na svom Twitter računu.

Kompletan opis ispod krunice glasi: „Ova krunica je pronađena u pepelu kuće koju je pogodila atomska bomba čiji je epicentar bio samo 600 metara od kuće. Kuglice od staklene krunice rastopile su se poput karamele uslijed velike vrućine. U vrijeme eksplozije, donatorova majka radila je u kući rođaka. Tražeći majku sljedeći dan, pronašla je krunicu u pepelu rođakove kuće. Njena majka umrla je u katedrali Urakami. Dugo je cijenila krunicu kao uspomenu na majku prije nego što ju je poklonila Gradu Nagasaki na 40. godišnjicu atomskog bombardiranja. “

Laudato.hr, 10.12.2019.