Crkvena imovina vandalizirana sotonističkim grafitima

777

Proteklog vikenda, imovina katoličke crkve u Louisiani vandalizirana je crnim sprejem, kojim su ispisani simboli sotonističke naravi.

Grafitima je uništen kip, marijanska spilja i molitveni vanjski oltar ispred crkve Svete Terezije od Djeteta Isusa u Abbevilleu, samo 30-ak kilometara jugozapadno od Lafayetta.

Jedan od vandaliziranih predmeta je i 70 godina star kip Sv. Terezije iz Lisieuxa, na kojemu je sprejem ispisan križ naopako, riječ satan i pentagram. Policija je pozvana 4. siječnja.

„Vandali su došli i uništili naš kip. Tužno je što to nije slučajni grafit koji su našarala djeca. To su kultne slike: sotonistički kult, 666, križ naopako“, rekao je povjerenik John T. Landry za KATC.

Šteta na spilji i vanjskom oltaru, koja također uključuje slične grafite, uočena je ovoga tjedna kada se župnik došao moliti u marijansko svetište. No, nije sigurno jesu li i oni vandalizirani iste večeri, jer nisu uočeni tijekom policijskog očevida.

„Crkve su mjesto mira, sabranosti i molitve. Grozno je vidjeti kako je netko tako zloban ne samo da ispiše grafite, nego i stavi vražje djelo i potpis na kršćanski kip“, dodao je Landry.

Kako javlja CNA, iako objekt ima sigurnosne kamere, one nisu bile usmjerene prema kipu. Policijska uprava Abbeville rekla je kako su počinitelji nepoznati te su ponudili novčanu nagradu za informacije.

KT