Zaredali se napadi na katoličke svetinje u Americi

767

Bostonska policija istražuje vandalizam nad kipom Blažene Djevice Marije koji se nalazi izvan župe svetog Petra u američkom gradu Bostonu, javlja Crux Now. Dojavu su primili u subotu, 11. srpnja, u jutarnjim satima. Do sada je poznato kako je jedan, ili nekoliko nepoznatih počinitelja, zapalio plastično cvijeće, koje se nalazilo u rukama kipa, pa je vatra oštetila lice i gornji dio Gospina kipa. Zbog ovog vandalskog čina do sada nitko nije uhićen, a policija moli da im se jave svi koji imaju informacije o požaru.

Inače, ovaj požar dogodio se tijekom istoga vikenda kada je katolička crkva KraljiceMira u Ocali, mjestu na sjeveru Floride, zapaljena dok su se vjernici pripremali za jutarnju svetu misu. Iz ureda lokalnog šerifa su objavili da je napadač bio 24-godišnji Stephen Anthony Shields.

Lokalni mediji su izvijestili, prenosi Bitno.net, kako je Shields rekao policiji da boluje od shizofrenije te da trenutno ne uzima propisane lijekove. Poručio je i kako se probudio u subotu ujutro s “misijom”, kupivši benzin na obližnjoj benzinskoj postaji. Shields je policijskim službenicima također citirao Sveto pismo, osobito Otkrivenje, izrazivši svoje prigovore protiv Katoličke Crkve. Kako prenosi lokalni Ocala-News, navodno je izjavio i kako razumije posljedice svog čina, dodavši unatoč tome da je požar bio “odličan”. Sebe je pritom nazivao “kraljem”. Shields je, inače, već od prije poznat policiji.

CNA javlja kako je krajem prošloga tjedna, odnosno 10. srpnja, vandaliziran i kip Blažene Djevice Marije koji su nalazi pokraj škole u Queensu. Snimke sigurnosnih kamera pokazuju kako je oko tri sata ujutro jedna osoba pristupila kipu i na njemu napisala „idol“. Rektor i ravnatelj katoličke škole, otac James Kuroly, ovaj je incident nazvao „činom mržnje“.

J.Vr.,KT

nedjelja.ba