Župnikova božićna poruka

554

Božić 2020.

Evo već 3 godine imamo devetnicu Malom Isusu kojom se želimo duhovno pripraviti za Božić. Prije mise zornice, koja je u 6,30 sati, redovito se moli krunica. Nakon mise se klanja pred Presvetim kada se razmišlja o Otajstvu uz molitve litanije u čast Božanskog Djeteta Isusa.

Cilj je ući u Otajstvo Božjeg utjelovljenja i rođenja kako razumski tako i srcem tj. iskustveno doživjeti radost Božića.

Veliki neizmjerni Bog je postao dijete da nam se približi i da ga se ne bojimo nego da ga zavolimo. Mali Isus nam kroz ovu pobožnost daruje najprije svoje duhovne darove: ljubav, radost, mir, čistoću, poniznost, dobrotu, poslušnost…

Uz ove duhovne darove neizostavno se obradujemo i lijepom i raznovrsnom hranom koja se redovito sprema za Božić i ista također predstavlja dar Djeteta Isusa.

Ali ako nema ove duhovne priprave nećemo moći uživati ni u materijalnim darovima. Nastojimo najprije primiti te darove a onda ih i darovati svojim bližnjima.

U primanju ovih darova je važno naše pouzdanje u Malog Isusa.

Jer ja ću dobiti darove, ne što zato što sam ja dobar, nego zato što je Isus dobar.

Svaki dar, a poglavito duhovni obavezuje nas da budemo zahvalni Darovatelju i po uzoru na Njega i mi nastojimo druge obdarivati.

Dragi Garevljani u ovoj godini opterećenoj virusnom pandemijom, patnjama razne vrste, nastojte sačuvati pouzdanje u Malog Isusa koji će vam pomoći da nadiđete sve probleme i ostanete radosni.

U tom svjetlu vam želim sretan Božić i blagoslovljenu Novu godinu.

Vaš župnik Anto Stjepanović