Ilina u Garevcu

477

Na blagdan sv. Ilije proroka, na groblju je uz 400-tinjak vjernika i koncelebraciju 6 svećenika, misu predvodio Vrhbosanski nadbiskup Tomo Vukšić.

Ovakav masovni odaziv vjernika, koji su došli iz cijele Europe, na sv. Iliju, je prvi nakon zabrana stvorenih pandemijom koronavirusa.

Na početku mise župnik je pozdravio narod, svećenike i posebno nadbiskupa Tomu koji je prvi put u Garevcu od kako je ustoličen na toj funkciji.

U svojoj propovijedi nadbiskup je naglasio da je prorok Ilija veliki borac za pravovjerje. I još uvijek je suvremen, jer i danas ima puno ovovremenih Izabela.

Na kraju mise vlč. Anto Perić se obratio svojim Garevljanima i rekao da budu u Bogu, nadbiskupu i župniku. Izrazio je jako zahvalništvo što župa ima župnika, jer nema dovoljno svećenika i dolazi vrijeme kada će župnici morati opsluživati po četiri ovakve župe.

Župnik Anto se zahvalio svim vjernicima koji su došli, svećenicima i nadbiskupu Tomi. Vjernici su otišli na ručak po obiteljima, a župnik je ugostio nadbiskupa i sve prisutne svećenike.

Župa Garevac