25. prosinca: BOŽIĆ – DAR BOŽANSKOG ŽIVOTA

295

Narod koji je u tmini hodio svjetlost vidje veliku; onima što mrkli kraj smrti obitavahu svjetlost jarka osvanu. (Iz 9,1).

Krist nam se rodio! Sin Božji došao je na svijet da bi ljude zahvaćene tminom grijeha i zloće obasjao svjetlošću neba, podigao ih u božanske sfere, ogrnuo milošću spasenja.

Krist nam se rodio! Kada je Isus rođen, svijet se potpuno promijenio – ali ta je promjena vidljiva samo ako se gleda očima vjere. U očima onih što ne vjeruju sve ostaje isto kao ranije.

Božić je vrijeme kada prepoznajemo da je Isus jedina snaga u našim životima. Bog nam je poslao Spasitelja, Krista Gospodina. Spasitelj dolazi u naše živote kako bi nas oslobodio svega zla. Zlo može biti izvan nas ili može biti loš izbor koji smo učinili u svom životu. Zlo je naša predanost svemu što nije u Bogu i nije u službi dobru u našem životu i životu drugih.

Božić nije dijeljenje poklona, nego primanje jednog dara koji ima vrijednost: dar božanskog života. Dok razmišljamo o ovom velikom misteriju, posvetimo se traženju Boga u svakom trenutku svoga života. Obvežimo se na ljubav prema Bogu i prema bližnjima. Posvetimo se traženju načina kako bi ova ljubav naš svijet pretvorila u svijet mira i ljubavi.

Sretan Vam i blagoslovljen Božić i neka Vas Kristov mir prati u Novoj godini.